OVIKU Nero -älylukon, 4 kpl Litium AA-paristoja, asennus- ja käyttöohjeet sekä
asennustarvikkeet.

OVIKU Nero on jokaisen kuluttajan itse asennettavissa. Oviku Neron toiminta perustuu siihen, että se toimii yhdessä nykyisen lukkosi kanssa. Se on helppo asentaa oven ja vääntönupin väliin ja viimeistelet lukon asennuksen lataamalla sovelluskaupasta puhelimeesi Oviku-sovelluksen. Sovelluksen avulla saat Neron avaamaan oven puolestasi

Myyntipakkauksen mukana tulevilla ohjeilla ja asennustarvikkeilla asennat OVIKU Neron helposti muutamassa minuutissa.

Oviku Neron asennus on helppoa ja sen voit asentaa ihan itse. Myyntipakkauksen mukana tulee kattavat asennus- ja käyttöohjeet ja älylukko itsessään on yksinkertainen koota. Asentaminen vie vain muutaman minuutin ja sovelluksen lataaminen älypuhelimeen saman verran. Asennukseen tarvitset työkalupakistasi ruuvien katkaisua varten vain pihdit tai rautasahan, ristipää- ja/tai torx 20 -ruuvimeisselin.

Et mitään. Kaikki asennukseen tarvittava työkaluja lukuun ottamatta ovat pakkauksessa. Tuotetta käytetään olemassa olevan oven, lukkorungon ja avainpesän kanssa. Voidaan puhua lukon lisälaitteesta.

OVIKU Nero voidaan asentaa lähes kaikkiin Suomessa käytössä oleviin lukkorunkoihin ja oviin. Poikkeuksena metalliset profiiliovet (mm. useimmat kerrostalojen alaovet).

Seuraavat lukkorungot ovat yhteensopivia Neron kanssa, joten varmistakaa ensin lukkorunko:
Abloy 4190*, 4193, 4194, 4195, LC194, LC195, LC100, LC204, LC102
Dorma 3115, 31150
Lukkorungon mallin löydät lukkorungon otsapinnasta, joka jää karmin ja oven väliin oven ollessa suljettuna. Tarkemmat ohjeet lukkorungon mallin selvittämiseen löytyvät asennus ohjeesta jos lukkorunko ei ole yhteensopiva Neron kanssa, Neroa ei voi asentaa.

 

 

*Abloyn lukkorungosta 4190 on n. vuosina 1985-1990 ollut myynnissä edullisempi versio, jossa vääntönuppi kääntyy samaan aikaan, kun avainta kääntää/telki menee lukon sisälle. Oviku Nero ei ole yhteensopiva tämän harvinaisemman lukkorungon kanssa. Voit helposti ja nopeasti kokeilla onko ovessa oleva 4190-lukkorunko yhteensopiva. Mikäli vääntönuppi ei liiku ovea avatessa, on lukkonrunko yhteensopiva.  

 

 

Vanhan mallisen ABLOY.n lukkorungon tunnistaa valintanupista, mikä on tehty valkoisensta muovista, jos teillä on tämä valkoisena niin Nero ei ole yhteensopiva tämän kanssa.

Käyttöaika paristoilla on noin 6 kuukautta mutta tähän vaikuttaa tietysti käyttöaste. Paristot tulee vaihtaa silloin kun OVIKU Nero ilmoittaa matalasta paristojännitteestä tai viimeistään 12 kuukauden välein. Paristot suositellaan vaihdettavaksi marras-, joulukuun vaihteessa. Parhaan käytettävyyden takaamiseksi tulee OVIKU Nerossa käyttää litiumparistoja.

Joissakin vääntönupeissa on ovenpuoleisessa pinnassa ulokkeita, jotka ovat alun perin tarkoitettu helpottamaan vääntönupin kohdistumista.
Sopiakseen yhteen OVIKU Neron kanssa, joudutaan tällaisia vääntönuppeja muokkaamaan niin, että nupin ovenpuoleinen pinta on reunojen kanssa yhtä matala. Nupin materiaali on metallia, joten muokkaamiseen tarvitaan rautasaha ja tai viila. Vanha vääntönuppi on muokkaamisen jälkeen edelleen täysin yhteensopiva vanhan lukkorungon kanssa. Vaihtoehtoisesti lukkoliikkeistä ja rautakaupoista voi ostaa erillisiä vääntönuppeja, jotka ovat yhteensopivia OVIKU Neron kanssa.

Ei maksa. OVIKU Neron käyttö on täysin ilmaista ja aplikaatio on myös maksuton.

Kyllä toimivat. OVIKU Nero asennetaan oven sisäpuolelle vanhan vääntönupin ja oven väliin, jolloin vanhaa avainpesää ei edes tarvitse irrottaa ovesta. Vanhat avaimesi toimivat täysin normaalisti.

Ainoa rajoitus on, että Abloy 4190/ Dorma 3115 lukkorungoissa vääntönuppi aukeaa vain myötäpäivään käännettäessä. Lisäksi jotkin ovet aukeavat asennuksen jälkeen avaimella aukaistaessa vain vastapäivään.

OVIKU Nero on mitoitettu toimimaan myös tuplatiivistettyjen ja erikoisäänieristettyjen ovien kanssa. Jos oveen on lisätty nk. tiiviste lista, voidaan lista joutua poistamaan.

OVIKU Nero luetaan lukon lisälaitteiksi eikä se rajoita lukon normaalia toimintaa, näin ollen asennukseen ei tarvita taloyhtiön lupaa.

Ei voi. Jokainen lukko on yksilö ja sitä voi ohjata vain siihen paritetuilla laitteilla, joilla on oikeus liittyä lukkoon tai jaetulla virtuaaliavaimella määriteltyjen rajoitusten mukaan.

Kommunikaatiossa on käytetty yleisesti koeteltuja tietoturvastandardeja kuten AES-kryptausta. Tietoturva vastaa pankkimaailman tietoturvaa.

Puhelimessa täytyy olla Bluetooth-yhteys sekä Android-käyttöjärjestelmän (versio 6.0 tai uudempi) tai iOS-käyttöjärjestelmä (versio 11.2 tai uudempi).

Bluetooth-yhteyden signaalin kantama normaaliolosuhteissa on n. 10 metriä.
Yhteyden välissä olevat rakenteet, oven suunta, käytettävä puhelin ja muut elektroniset laitteet voivat vahvistaa tai heikentää signaalia ja vaikuttaa yhdistymisetäisyyteen.

Normaalikäytössä laite yhdistyy OVIKU Neroon noin 5 sekunnissa.
Ensimmäinen yhdistymiskerta on aina hitain ja voi viedä jopa 30 sekuntia.
Yhteyden välissä olevat rakenteet, lukon suunta, käytettävä puhelin ja muut elektronisetlaitteet voivat vahvistaa tai heikentää signaalia.

Jos yhteyden muodostamisessa on ongelmia, pyri pitämään puhelinta mahdollisimman lähellä lukkoa yrittäessäsi yhdistyä siihen. Pyytäisimme myös huomioimaan, että jokaisella yhdistymis kerralla muistakaa sulkea selvellus pois taustalta jotta seuraava käyttäjä pystyy yhdistämään Neroon normaalisti, kun sovellus jää taustalle pyörimään, Nero pyrkii yhdistämään tähän puhelimeen, mikä ollut viimeksi käytössä. Jos yhdistyminen kestää yli 5 sekuntia. Sulkekaa sovellus ja avatkaa uudelleen.

 

Pyydämme varmistamaan, että käytössäsi on viimeisin versio puhelin applikaatiosta (Playstore, Apple Store) ja tarkastamaan onko OVIKU Neroon saatavissa uusia laitepäivityksiä (aplikaatio->hammaspyörä->hae päivityksiä).

 

On myös hyvä tarkistaa, että puhelimessa on sen valmistajan tarjoama viimeisin ohjelmistoversio. Ensimmäinen yhdistymiskerta on aina hitain, mutta peruskäytössä yhteys pystytään luomaan nopeammin. Lukko toimii Bluetooth-yhteydellä ja joissain laitteissa yhteys voi olla hidas tai kantama lyhyt. Erityisesti laitteet, joiden Bluetooth-version on vanhempi kuin 4.2 voi esiintyä otsikossa mainittuja ongelmia.

Tarvitsee. OVIKU Nero toimii Bluetooth-yhteydellä, mutta avainten päivittämistä varten internet-yhteys vaaditaan.

Kyllä voit. Virtuaalisen avaimen voit jakaa mistä tahansa, kunhan puhelimesi on internet-yhteydessä. Avaimen vastaanottajan on yhdistyessään lukkoon oltava myös internet-yhteydessä.

OVIKU-aplikaatiossa voit luoda niihin lukkoihin mitkä ole liittänyt aplikaatioon virtuaalisia avaimia. Virtuaalisia avaimia on kolmen tyyppisiä: Ylläpitäjä, Käyttäjä ja Aikarajoitettu avain. Ylläpitäjä voi hallita kaikkia lukon käyttäjiä, jakaa virtuaaliavaimia ja myös luoda uusia ylläpitäjiä. Käyttäjä voi käyttää OVIKU Neroa koska vain, mutta ei voi jakaa virtuaalisia avaimia. Aikarajoitettu avain on käytössä vain tiettynä ajanhetkenä joko kerran tai toistuvasti (päivittäin, viikoittain) määriteltyyn päivään saakka.

Neroon saa liitettyä 10 pääkäyttäjää. Lisäksi pystyy jakamaan käyttäjä ja aikarajoitettu avaimia.

Tällä hetkellä Neron liitäntää kodin turvajärjestelmiin tai IOT-järjestelmiin ei tueta.

OVIKU Neroa ja Secure Lockia ei ole suunniteltu toimimaan yhdessä.

Laitteesi ei ole rikki, ääni vaimenee ajan kanssa.

Ei voi, kiinnitysreikien sijainnista johtuen Neron voi asentaa vain pystysuoraan asentoon, paristoluukun aukaisusuunta ylöspäin.

Nero on suunniteltu asennettavaksi kuivaan ja lämpimään vähintään +5°C:een tilaan.

Käytä kosteaa, pehmeää riepua tahrojen ja sormenjälkien poistamiseen. Käytä mietoon saippualiuokseen kostutettua riepua rasvan ja muun kerääntyneen lian pyyhkimiseen.

Mikäli samaan lukkoon on liitetty muita ylläpitäjiä, voivat he missä vain poistaa kadotetun puhelimen sallituista käyttäjistä ja näin ei kadotettua puhelinta voi enää käyttää kyseisen OVIKU Neron ohjaamiseen. Mikäli muita ylläpitäjiä ei OVIKU Neroon ole määritelty, täytyy OVIKU Nero palauttaa tehdasasetuksille, jolloin kaikki käyttäjät ja jaetut avaimet häviävät. Katso kohta “tehdasasetusten palauttaminen”.

Voi tulla tilanne, jolloin OVIKU Nero voidaan joutua palauttamaan tehdasasetuksille esimerkiksi ainoan ylläpitäjän puhelimen kadotessa tai asunnon käyttäjän vaihtuessa. Tehdasasetusten palautus tapahtuu avaamalla ovi raolleen, jotta lukkorunko ja telki pääsevät liikkumaan vapaasti. Pidetään led-indikaattoria painettuna noin 5 sekuntia kunnes valkoinen led alkaa vilkkumaan. Kun vilkkuminen loppuu, Kalibroi OVIKU Nero itsensä.
TEHDASASETUSTEN PALAUTTAMINEN POISTAA KAIKKI KÄYTTÄJÄT JA JAETUT AVAIMET KYSEISESTÄ OVIKU NEROSTA! Tehdasasetusten palauttamisen jälkeen voidaan OVIKU Neroon liittyä ensimmäisen kerran millä laitteella tahansa ilman eri oikeuksia. Tästä laitteesta tulee automaattisesti ylläpitäjä. Mikäli Oviku neron asentamisen yhteydessä/jälkeen ilmenee toimintaongelmia, pyydämme etsimään vastausta oheisista tilanne kuvauksista ja seuraamaan siihen liitettyjä ohjeita.

Myyntipakkauksen mukana toimitetaan tarvittavat ohjeet ja välineet oven keventämiseen, joilla varmistetaan oven normaali toiminta ja näin myös OVIKU Neron oikea toiminta. Normaalissa toimintatilanteessa oven ei pitäisi tarvita keventämistä vaan oven saa auki kevyesti avaimesta kääntämällä.

Palaako OVIKUNerossa avaamisen jälkeen keltainen valo?
Kyllä
Mikäli OVIKU Nerossa palaa ajon jälkeen keltainen valo ja OVIKU Nero/lukko ei palaudu takaisin perus tilaan (telki ulkona ja ovi valmiina menemään lukkoon) on OVIKU Neron kalibroinnissa sattunut virhe tai lukko on liian raskas aukaistavaksi. Avaa ovi ja odota hetkeksi, keltaisen valon palaessa OVIKU Nero yrittää ajaa itseään takasin perustilaan. Jos ovi on raskas aukaista avaimella, pyydämme seuraamaan kohdan “Oveni avaaminen avaimella vaatii keventämistä avatessa (painaminen/nostaminen ovesta/kahvasta), sopiiko OVIKU Nero oveeni?” ohjeistusta oven keventämiseksi. Seuraavaksi suosittelemme keventämään kiinnitysruuveja. Voi myös olla, että OVIKU Nero on kiristetty liian tiukkaan oveen, kevennä ruuveja ja odota keltaista valoa. Mikäli kiinnitysruuvien keventäminen ei auttanut, tulee tuote irrottaa kokonaan ovesta ja tehdä OVIKU Nerolle tehdasasetusten palauttamisen pitämällä led-indikaattori painettuna noin 5 sekuntia. HUOM! tehdasasetusten palautus poistaa kaikki käyttäjät laitteesta.

Ei
Mikäli OVIKU Nero/lukko ei palaudu takaisin perustilaan (ovi valmiina menemään lukkoon) poikkeaa asennusympäristö tavanomaisesta. Mahdollisia toimintaan vaikuttavia tekijöitä tällöin ovat: vääntörauta, joka kulkee oven pinnan yläpuolelle ja joka työntyy OVIKU Neron sisään asennettaessa on liian pitkä. Tarkista että vääntörauta on korkeintaan 20mm oven pinnan yläpuolella.
Mikäli kara on pidempi, lyhennä karaa.

Lukkorungoissa ja niiden toiminnassa on keskenään eroavaisuuksia ja varsinkin vanhat kuluneet lukkorungot voivat vaatia vääntönupin kiertämistä enemmän kuin muut. Jotta ovi saadaan avautumaan kokonaan myös näissä, voidaan vääntörautaa joutua kiertämään vastapäivään niin että se muuttaa hieman muotoaa eli kiertyy. Tällöin telki liikkuu avatessa pidemmän matkan kuin ennen käännettäessä samaan kohtaan.

Vääntörauta tulisi kiertää mahdollisimman juuresta esimerkiksi kaksilla pihdeillä. Kierron tarve on tapauksessa riippuen vain 5-10 astetta. Joistakin lukkorungoista on saatettu asennuksen aikana jättää välistä kuvassa näkyvä musta muovinen vääntöraudan tukipala. Tämän uupuminen lukkorungosta voi estää Neron toiminnan. Tukipaloja saa lukkosepiltä.

Jos lukko on ollut käytössä yli 4 kuukautta ja lukko jää avauksen jälkeen auki asentoon, ovat lukon paristot todennäköisesti loppumassa.
LUKKOA EI SAA KUIN ÄÄRIMMÄISISSÄ TAPAUKSESSA IRROITTAA OVESTA KUN AVAUS ON JÄÄNYT KESKEN.
Jos lukko kuitenkin irroitetaan, niin karaa/vääntörautaa/vääntönuppia ei missään nimessä saa luukuttaa sen hetkisestä asennosta. Liikuttaminen voi rikkoa lukon ja ei tällöin ole takuun piirissä.
Ratkaisu: Vaihda lukkoon LITHIUM paristot, mielellään vastaavat VARTA Lithium (violetit) paristot kuin lukossa oli alkuperäis asennuksena. Uusien paristojen asennuksen jälkeen lukon tulisi tehdä kalibrointi ajo jossa lukko palautuu alkuperäiseen asentoon ja toiminta jatkuu normaalisti.

Mikäli et löytänyt vastausta näistä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@oviku.com.

Vastailemme kysymyksiisi mielellämme.